Uitnodiging opening H. Hartkapel
Het H. Hartbeeld in de kapel. © Paul Van Herpe
De H. Hartkapel in de Vlietbergstraat. © Ignace Lambert
Het H. Hartbeeld in de kapel. © Paul Van Herpe
Deze neogotische kapel in de Vlietbergstraat (rechtover parking Delhaize) werd gebouwd in 1920 door de familie De Wolf als dank voor een genezing en werd geschonken voor het Heilig Bloed. In 2022 werd de kapel volledig gerenoveerd door de Vrienden van de Sint-Egidiuskerk, waarbij zowel het dak, de gevel, het houten schrijnwerk als het interieur grondig werden aangepakt.

De oorsprong van de devotie tot het Heilig Hart van Jezus kan worden teruggevoerd tot de middeleeuwen. De devotie tot het Heilig Hart verspreidde zich snel door Europa en later over de hele wereld, vooral nadat paus Pius IX het feest van het Heilig Hart in de hele katholieke kerk had ingesteld in 1856. Het Heilig Hart van Jezus toont de liefde, compassie en barmhartigheid van Jezus Christus voor alle mensen.

De feestdag van het Heilig Hart van Jezus valt op de derde vrijdag na Pinksteren, wat betekent dat het gewoonlijk valt op een vrijdag in de tweede helft van juni.

De welgekomen bezoeker aan deze bidkapel kan hier één van de vele mooie gebeden bidden als diepe uiting van toewijding en vertrouwen in het Heilig Hart van Jezus.

Op zaterdag 15 juni om 15 uur wordt deze kapel ingewijd.

Programma:

• Welkomwoordje door de Vrienden van de Sint-Egidiuskerk.
  • Inzegening door priester Paul De Craene.
  • Iedereen krijgt de gelegenheid om in de kapel te gaan en er even te verblijven.
  • Afsluiten met een drankje.

Dekenaal nieuws